A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Tirázs likőr

Liqueur de tirage

2016-01-22 | Vinoport


A hagyományos pezsgőkészítés elengedhetetlen kelléke.


A hagyományos pezsgőkészítési folyamat (méthode traditionelle) során használt "koktél", amely az egyszer már kierjedt, száraz bort újabb erjedésre készteti. Az alapbort ezzel a likőrrel töltik palackba, majd koronazárral – ilyet használnak a sörösüvegeken is – lezárják. A tirázslikőr bort, cukrot, élesztőt, az élesztőt életető tápanyagokat és derítőszert tartalmaz, és hatására alakulnak ki a hagyományos pezsgők buborékjai és sajátos élesztős ízjegyei. A palackban a nyomás így kb. 6 barra emelkedik, az alkoholfok pedig 1,5-2 százalékkal növekszik a 6-8 hetes erjedési időtartam alatt. 

 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!